JÍDELNÍČEK

 

8 . týden                              18. 2. 2019 - 22. 2. 2019

         

                                      

 

 

 

den přesnídávka MŠ al. polévka al. hlavní jídlo al. svačina MŠ al.
pondělí

 

cereálie s mlékem,

jablko,

ovocný čaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

česnečka

 

 

 

 

 

 

 

smažený kuřecí řízek,

vařené brambory

s máslem,

kukuřice, kečup,

sirup, voda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pomazánka

ze strouhaného

sýra,

chléb, melta

 

 

 

 

 

 

 

úterý

 

pomazánka

z rybiček v tomatě,

chléb, okurek,

ovocný čaj

s citronem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zeleninová

s jáhlovými

vločkami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

přírodní roštěná,

dušená rýže,

ledový salát,

ovocný čaj , voda

 

 

 

 

 

šlehaná Lučina,

chléb,

kakao

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

středa

 

kukuřičný sýrový

plátek,

šunková pěna,

paprika,

ovocný čaj s citronem

 

 

 


 

 

vývar

se strouháním

 

 

 

 


 

 

čočka na kyselo,

vařené vejce,

chléb, okurek,

šlehaný bílý jogurt,

sirup, voda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rohlík s máslem,

zelenina,

vitakáva

 

 

 

 

 

 

čtvrtek

 

drožďová pomazánka,

samožitný ošatkový

chléb,

cherry rajčátka,

granko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

luštěninová

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tilápie na zelenině,

bramborová kaše,

broskvový kompot,

ovocný čaj

s citronem, voda

 

 

 

 

 

pomazánka

z vepřového masa,

chléb,

ovocný čaj

pátek

 

špaldová kaše

s máslem,

mandarinka,

ovocný čaj

 

 

 

 

 

bramborová

 

 

 

 

 

 

 

 

vepřová kotleta

na paprice,

těstoviny,

jablko,

sirup, voda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rajčatové

pomazánkové

máslo,

chléb,

vanilkové mléko

 

 

 

 

 

 

SEZNAM ALERGENŮ

O přítomnosti alergenů v pokrmech se můžete informovat ve školní kuchyni u vedoucí ŠJ, vedoucí kuchařky, kuchařky nebo na tel. čísle 515 337 626 .

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování podle směrnice 1169/11 EU

1. obiloviny (1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)

2. korýši a výrobky z nich

3. vejce a výrobky z nich

4. ryby a výrobky z nich

5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. sójové boby a výrobky z nich

7. mléko a výrobky z něj

8. skořápkové plody a výrobky z nich (8.1 mandle, 8.2 lískové ořechy, 8.3 vlašské ořechy, 8.4 kešu ořechy, 8.5 pekanové ořechy, 8.6 para ořechy, 8.7 pistácie, 8.8 makadamie a výrobky z nich)

9. celer a výrobky z něj

10. hořčice a výrobky z ní

11. sezamová semena a výrobky z něj

12. oxid siřičitý a siřičitany ( v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2)

13. vlčí bob ( lupina) a výrobky z něj

14. měkkýši a výrobky z nich

Odvolání na legislativu: EU-2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR- vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10

TOPlist
aktualizováno: 16.02.2019 20:46:19