JÍDELNÍČEK

 

17. týden                              23. 4. 2018 - 27. 4. 2018

                                      

 

 

 

den přesnídávka al. polévka al. hlavní jídlo al. svačina al.
pondělí

pomazánka

z rybího filé,

chléb, jablko,

ovocný čaj

1.1,

4,

7

 

 

 

 

 

 

 

kroupová

1.3,

9

 

 

 

kynuté knedle

s povidlím

sypané mákem,

ovocný čaj,

melta, čaj

1.1,

1.2,

1.3,

3,

7

 

 

 

 

 

 

 

pomazánka

z kuřecího masa,

chléb,

ředkvička,

ovocný čaj

1.1,

7

 

 

 

 

 

úterý

drožďová

pomazánka,

dýňový chléb,

okurek,

vitakáva

 

1.1,

1.2,

1.3,

3,

6,

7

 

 

 

zeleninová

s rýžovými

vločkami

 

7,

9

 

 

 


 

vepřovo - hovězí

guláš,

těstoviny,

sirup, voda

1.1,

9

 

 

 

 

chléb

s máslem

a strouhaným

sýrem,

ovocný čaj

1.1,

7

 

 

 

 

 

 

 

 

středa

 

vaječná

pomazánka

se šunkou,

chléb,

cherry rajčátka,

banánové mléko

 

 

1.1,

3,

7

 

 

masový

vývar

s těstovinou

 

 

1.1,

9

 

 

 


 

 

hrachová kaše,

vídeňský párek,

chléb, okurek,

jablko,

ledový čaj

s citronem, voda

 

 

1.1,

9

 

 

 

 

tvarohová

pomazánka

s česnekem,

chléb,

ovocný čaj

 

 

1.1,

7

 

čtvrtek

 

bílý jogurt

s ovocem,

piškot,

ovocný čaj

s citronem

 

 

1.1,

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

česnečka

s krutony

 

 

 

 

1.1,

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vepřová kotleta

na žampionech,

dušená rýže,

mrkvový salát,

sirup, voda

 

 

1.1,

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bylinkové

máslo

s pažitkou,

žitný chléb,

bílá káva

(1.2,1.3,7)

pátek

 

sardinková

pomazánka,

chléb,

paprika,

granko

 

 1.1,

4,

7

 

 

 

 

z míchaných

luštěnin

 

6,

9

 

 

 

 

 

 

pečené kuře

na zelí,

vařené brambory,

sirup, voda

 

 

7,

9

 

 

 

 

 

 

 

 

zeleninová

pomazánka,

křehký

kukuřičný plátek,

granko

 

7,

9

 

 

 

 

SEZNAM ALERGENŮ

Od 13. 12. 2014 mají povinnost všichni výrobci potravin a pokrmů vyznačit u výrobku stanovený alergen, který obsahuje. Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelníčku číslem označující alergen.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování podle směrnice 1169/11 EU

1. obiloviny (1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)

2. korýši a výrobky z nich

3. vejce a výrobky z nich

4. ryby a výrobky z nich

5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. sójové boby a výrobky z nich

7. mléko a výrobky z něj

8. skořápkové plody a výrobky z nich (8.1 mandle, 8.2 lískové ořechy, 8.3 vlašské ořechy, 8.4 kešu ořechy, 8.5 pekanové ořechy, 8.6 para ořechy, 8.7 pistácie, 8.8 makadamie a výrobky z nich)

9. celer a výrobky z něj

10. hořčice a výrobky z ní

11. sezamová semena a výrobky z něj

12. oxid siřičitý a siřičitany ( v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2)

13. vlčí bob ( lupina) a výrobky z něj

14. měkkýši a výrobky z nich

Odvolání na legislativu: EU-2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR- vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10

TOPlist
aktualizováno: 22.04.2018 22:01:23