JÍDELNÍČEK

 

26. týden                              25. 6. 2018 - 29. 6. 2018

                                      

 

 

 

den přesnídávka al. polévka al. hlavní jídlo al. svačina al.
pondělí

cizrnová 

pomazánka,

chléb, jablko,

ovocný čaj

1.1,

7

 

 

 

 

 

 

 

vývar

s nudlemi

1.1,

3,

7,

9

 

 

 

kynuté buchty

s povidlím

a tvarohem,

vanilkové mléko,

sirup, voda

1.1,

3,

7

 

 

 

 

 

 

 

pomazánka

z vepřového masa,

chléb,

ovocný čaj 

1.1,

7

 

 

 

 

 

úterý

 

celerová

pomazánka

s Quinoou,

tmavý rohlík,

okurek,

granko

 

 

1.1,

3,

6

7,

9

 

 

 

 

 

 

 

 

rajská

s vločkami

 

 

1.1,

1.4,

7,

9

 

 

 

 


 

 

pečené kuře,

dušená rýže,

kompot ovocný

koktejl,

jablečný nektar,

voda

 

 

7,

9

 

 

 

 

 

 

pomazánkové

máslo s paprikou,

chléb,

ovocný čaj

 

 

1.1,

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

středa

 

drožďová

pomazánka,

cereální bageta,

paprika,

jahodové mléko

 

 

1.1,

3,

6,

7,

11

 

 

česnečka

s krutony

 

 

 

1.1,

9

 

 

 


 

 

špagety

po boloňsku,

strouhaný Eidam,

jablko,

ovocný čaj, voda

 

 

1.1,

7,

9

 

 

 

 

 

brokolicová

pomazánka,

chléb,

ovocný 

čaj

 

 

1.1,

7

 

čtvrtek

 

pomazánka

z taveného sýra

s pažitkou,

žitný chléb,

cherry rajčátka,

 

 

1.1,

1.2,

6,

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fazolová

 

 

1.1,

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

smažený kuřecí 

řízek,

vařené brambory

s máslem,

okurkový salát

 

 

1.1,

3,

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pomazánka

z makrely,

chléb, ovocný

čaj

(1.1,4,7)

pátek

 

špaldová kaše

s grankem,

nektarinka,,

ovocný čaj,

 

 

1.1,

4,

7

 

 

 

 

zelňačka

 

1.1,

7,

9

 

 

 

 

 

 

hamburská vepřová

kotleta,

kynutý kndleík,

ovocný čaj, voda

 

 

1.1,

3,

7,

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pomazánka

z červené fazole,

chléb,

bílá káva

 

 

1.1,

7

 

 

SEZNAM ALERGENŮ

Od 13. 12. 2014 mají povinnost všichni výrobci potravin a pokrmů vyznačit u výrobku stanovený alergen, který obsahuje. Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelníčku číslem označující alergen.

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování podle směrnice 1169/11 EU

1. obiloviny (1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)

2. korýši a výrobky z nich

3. vejce a výrobky z nich

4. ryby a výrobky z nich

5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. sójové boby a výrobky z nich

7. mléko a výrobky z něj

8. skořápkové plody a výrobky z nich (8.1 mandle, 8.2 lískové ořechy, 8.3 vlašské ořechy, 8.4 kešu ořechy, 8.5 pekanové ořechy, 8.6 para ořechy, 8.7 pistácie, 8.8 makadamie a výrobky z nich)

9. celer a výrobky z něj

10. hořčice a výrobky z ní

11. sezamová semena a výrobky z něj

12. oxid siřičitý a siřičitany ( v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2)

13. vlčí bob ( lupina) a výrobky z něj

14. měkkýši a výrobky z nich

Odvolání na legislativu: EU-2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR- vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10

TOPlist
aktualizováno: 25.06.2018 08:32:03