JÍDELNÍČEK

 

25. týden                             17. 6. 2019 - 21. 6. 2019

         

                                      

 

 

 

den přesnídávka MŠ al. polévka al. hlavní jídlo al. svačina MŠ al.
pondělí

 

chléb s máslem

a strouhaným sýrem,

chléb, kedlubna,

ovocný čaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

slepičí

s nudlemi

 

 

 

 

 

 

 

 

palačinky s borůvkovým

džemem a tvarohem

s čokoládovým přelivem,

jablko,

ledový čaj s citronem,

voda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pomazánka

z kuřecího masa,

chléb,

granko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

úterý

 

pomazánka

z ajvaru,

dýňový chléb,

okurek,

bílá káva

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rybí

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

pečené kuře

na zelí,

vařené brambory,

nanuk,

sirup, voda

 

 

 

 

pomazánka

z cizrnových

bobů, chléb,

ovocný čaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

středa

 

šunková pěna,

chléb, paprika,

vitakáva

 

 

 

 

 


 

 

fazolová

 

 

 

 

 


 

 

špagety po boloňsku,

strouhaný Eidam,

špaldový moučník,

sirup, voda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

játrová 

pomazánka,

chléb,

ovocný čaj

s citronem

 

 

 

 

 

 

 

čtvrtek

 

pomazánkové

máslo s paprikou,

žitný chléb,

rajče,

kakao

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

česnečka

s bylinkovými

krutony

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

smažený kuřecí 

řízek,

vařené brambory

s máslem,

okurek,

sirup, voda

 

 

 

 

 

čokoládové

máslo,

rohlík,

mléko

 

pátek

 

pomazánka

z rybího filé,

chléb, zelenina,

ovocný čaj

 

 

 

 

špenátová

 

 

 

 

 

 

 

 

vepřová roštěná,

dušená rýže,

okurkový salát,

čaj s citronem,

voda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

celerová 

pomazánka,

křehký grahamový

plátek,

caro

 

 

 

 

 

SEZNAM ALERGENŮ

O přítomnosti alergenů v pokrmech se můžete informovat ve školní kuchyni u vedoucí ŠJ, vedoucí kuchařky, kuchařky nebo na tel. čísle 515 337 626 .

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování podle směrnice 1169/11 EU

1. obiloviny (1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)

2. korýši a výrobky z nich

3. vejce a výrobky z nich

4. ryby a výrobky z nich

5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. sójové boby a výrobky z nich

7. mléko a výrobky z něj

8. skořápkové plody a výrobky z nich (8.1 mandle, 8.2 lískové ořechy, 8.3 vlašské ořechy, 8.4 kešu ořechy, 8.5 pekanové ořechy, 8.6 para ořechy, 8.7 pistácie, 8.8 makadamie a výrobky z nich)

9. celer a výrobky z něj

10. hořčice a výrobky z ní

11. sezamová semena a výrobky z něj

12. oxid siřičitý a siřičitany ( v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2)

13. vlčí bob ( lupina) a výrobky z něj

14. měkkýši a výrobky z nich

Odvolání na legislativu: EU-2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR- vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10

TOPlist
aktualizováno: 14.06.2019 17:17:50