JÍDELNÍČEK

 

16. týden                              15. 4. 2019 - 17. 4. 2019

         

                                      

 

 

 

den přesnídávka MŠ al. polévka al. hlavní jídlo al. svačina MŠ al.
pondělí

 

mazanec

s borůvkovou

marmeládou,

jablko,

nesquick

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

čočková

 

 

 

 

 

 

 

pečená treska

v celozrnném obalu,

bramborová kaše,

okurek,

sirup, voda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"chlupatý" chléb,

zelenina,

ovocný čaj

s citronem

 

 

 

 

 

 

 

úterý

 

tvarohová

pomazánka s Quinoou,

dýňový chléb,

okurek,

ovocný čaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

slepičí

s nudlemi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

horňácký guláš,

chléb, 

jablko,

ovocný čaj

s citronem,

voda

 

 

 

 

grahamový plátek

s pomazánkovým

máslem s pažitkou,

mléko, čaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

středa

 

pomazánka

z tresčích jater,

chléb,

cherry rajčátka,

bílá káva

 

 

 

 


 

 

zeleninová

s ovesnými

vločkami

 

 

 

 


 

 

špagety

po boloňsku,

strouhaný Eidam,

velikonoční perník,

rakytníkový džus,

voda

 

 

 

 

 

 

 

 

termix,

rohlík,

ovocný čaj

 

 

 

 

 

 

čtvrtek

 

 

 

 

velikonoční 

prázdniny

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pátek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SEZNAM ALERGENŮ

O přítomnosti alergenů v pokrmech se můžete informovat ve školní kuchyni u vedoucí ŠJ, vedoucí kuchařky, kuchařky nebo na tel. čísle 515 337 626 .

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování podle směrnice 1169/11 EU

1. obiloviny (1.1 pšenice, 1.2 žito, 1.3 ječmen, 1.4 oves, 1.5 špalda, 1.6 kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)

2. korýši a výrobky z nich

3. vejce a výrobky z nich

4. ryby a výrobky z nich

5. podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich

6. sójové boby a výrobky z nich

7. mléko a výrobky z něj

8. skořápkové plody a výrobky z nich (8.1 mandle, 8.2 lískové ořechy, 8.3 vlašské ořechy, 8.4 kešu ořechy, 8.5 pekanové ořechy, 8.6 para ořechy, 8.7 pistácie, 8.8 makadamie a výrobky z nich)

9. celer a výrobky z něj

10. hořčice a výrobky z ní

11. sezamová semena a výrobky z něj

12. oxid siřičitý a siřičitany ( v koncentracích vyšších než 10mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2)

13. vlčí bob ( lupina) a výrobky z něj

14. měkkýši a výrobky z nich

Odvolání na legislativu: EU-2000/13 do 13. 12. 2014 a pak nahrazena 1169/2011 EU článek 21

ČR- vyhláška 113/2005 Sb. o způsobu označování potravin a tabákových výrobků, § 8 odstavec 10

TOPlist
aktualizováno: 16.04.2019 00:42:38